top of page

Sat, Sep 21

|

Hotel Parthenis

Fullbokad - A magical Journey Greece - sept 2019 (roundtrip)

Rundresa i antikens Grekland 22-29 september 2019 Denna resa är i första hand för de som tidigare rest med mig och Sofia i Aten med omnejd.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Fullbokad - A magical Journey Greece - sept 2019 (roundtrip)
Fullbokad - A magical Journey Greece - sept 2019 (roundtrip)

Time & Location

Sep 21, 2019, 7:00 PM – Sep 28, 2019, 12:00 PM

Hotel Parthenis, Leof. Kon/nou Karamanli 21, Voula 166 73, Grekland

About the event

undresa i antikens Grekland 22-29 september 2019

Denna resa är i första hand för de som tidigare rest med mig och Sofia i Aten med omnejd.

För två år sedan, i september, hade vi återigen kurs i vackra Aten. En av våra deltagare fyllde år och jag fick till mig att jag skulle köpa en symbol. Det visade sig att den skulle hittas i Delphi. Vi var i Delphi på utflykt och jag och Sofia gav oss iväg för att hitta den symbol jag förstod skulle bli inköpt till en av våra deltagare. Vi gick igenom butikerna och hittade ingen symbol. När vi nästan var på väg att ge upp, såg vi en liten butik lite högre upp i backen. Jag och Sofia gick dit. En man mötte oss i dörren med en skylt om att det var stängt i 10 min. Vi hade inte något annat val än att vänta. Vi ställde oss och tittade i skyltfönstret och där var den!! Symbolen! Jag visste att det var den. Mannen som hade stått kvar i dörren och tittat på oss skev upp när han såg att vi hittade vad vi sökte. Han välkomnade oss in i affären och presenterade sig som Kostas. Han hade fått till sig tidigare på morgonen att det skulle komma två ljusbärare, två ljusa kvinnor, för att hämta symbolen! Han stängde till för att se om vi reagerade på symbolen i skyltfönstret. Symbolen heter Epsilon och den måste aktiveras i Delphi för att ha sina specifika egenskaper. Vi fick så mycket information och han berättade för oss om The Delphian Philosofies, om hur stargaten öppnas upp över Apollons tempel vid vår- och höstdagjämningen, om den magiska grottan Corycian Cave uppe i bergen. Vi lyssnade andäktigt på allt Kostas berättade och vi förstod verkligen att vi mött en vis man. Vi missade middagen och fick äta oss mätta på kakor på bussen hem, så tacksamma för vårt möte.

Förra året var vi åter i Delphi med vår kurs och vi mötte Kostas i butiken igen. Han tog väl hand om oss alla och frågade om vi kunde komma 2019 vid höstdagjämningen så vi skulle vara i Delphi när stargaten öppnas. I år kommer vi att vara det och det känns så spännande!

Vi kommer även besöka en av världens vackraste platser; Kalambaka i Meteora! Vi kommer göra lite utflykter längs med vägen.

Efter att ha back-packat i flera dagar kommer vi landa på vackra ön Agistri, utanför Aten, för att smälta alla våra intryck. Vi kommer där meditera, sola och bada. Vi kommer även göra utflykt till någon av de intilliggande öarna; Hydra (författarnas ö) eller Poros, eller kanske båda två, beroende på väder och vind!

Söndag 22/9:

Vi träffas i Voula tidig morgon den 22/9 för att bege oss upp till Delphi under söndagen. Vår fina vän Kostas som har antikbutiken kommer ta emot oss uppe i Delphi. Vi ska göra ett program för kvällen i Delphi tillsammans med Kostas, mer info kommer.

Vi kommer övernatta i Delphi.

Måndag 23/9:

Vi kommer vara där uppe på måndagen den 23/9 då det är höstdagjämning och vi kommer då även få veta kopplingen när stargaten öppnar sig mot Sirius. Så vi kommer genomströmmas av speciella energier.

Därefter kommer Kostas ta oss upp till Coricyan Cave som ligger på berget Mount Parnassus. Grottan är döpt efter nymfen Corycia. Grottan var vigd åt nymferna, musorna och Pan. Det var grottan där oraklen satt och spådde framtiden.

Vi reser därefter vidare upp till Kalambaka, vilket sägs vara en av världens vackraste platser. Där vi övernattar.

Tisdag 24/9

Vi reser upp i Meteora och besöker några av klostren som är belägna upp på bergen. Meteora hade under sina glansdagar 24 kloster, varav 6 fortfarande är aktiva grekisk-ortodoxakloster.

Vi reser sedan tillbaks mot Aten, vi övernattar på vägen då det är 37 mil mellan Meteora och Aten.

Onsdag 25/9 vi kör ner till Pireus där vi tar färjan ut till vackra Agistri.

Torsdag 26/9 – lördag 21/9 är vi på vackra Agistri. Vi tar färjan ut på någon av de andra öarna på en dagsutflykt. För övrigt är det meditationer, sol och bad!

Anmälningsavgift 2000:-

Anmälan senast 31/3 – kontakta Helena-Magdalena inför anmälan!

Slutbetalning senast 31/7

Reservation för ändringar i programmet!

Pris för kurs: 4 499:-

Utflykter, rundresa (egen buss), taxi, färja t or inträden mm ca: 3 500:-

Hotellpris cirka 400:- - 500:-/ natt

Flyg bokas på egen hand

Vi kommer kunna ge mer exakt information löpande i eventet.

Share this event

bottom of page